Nettisivut
Seuran nettisivut ovat uudistuneet. Sivut ovat käytössä, mutta sivujen muokkauksia tapahtunee vielä kunnes saavuttavat lopullisen mallinsa.  

Ajankohtaista

Lahden Puutarhaseuran vuosikokous pidetään ke 20.3.2019 klo 18.00 alkaen Hollolan Matkakeitaalla.

Kokouksessa käsitellään sääntöjen vuosikokoukselle määräämät asiat: Toimintakertomus, tilinpäätös, toimintasuunnitelma ja talousarvio sekä valitaan toimihenkilöt vuodelle 2019. 
Kokouksessa on kahvitarjoilu. Matkakeitaan linjastosta voi valita kahvin/teen a suolaisen tai makean leivonnaisen. Kassalle ilmoitetaan Lahden Puutarhaseuran vuosikokous.

Kokouksessa Jaana Huoso kertoo Puutarhayhdistysten toiminnasta ja mahdollisesti on myös luento.

Kokoukseen saapuminen:
Osoite:
Hollolan Matkakeidas 
Hopeakalliontie 2, 15880 Hollola.

Matkakeitaalla on runsaasti parkkitilaa ja sinne pääsee parhaiten autolla. 
Lähimmältä linja-autopysäkiltä (esim. bussi 4 C Kauppatorilta) on Matkakeitaalle matkaa noin 600-700m, kävellen vie noin 8min.
 
Itse kokoustila sijaitsee alakerrassa, sisääntulosuunnasta katsottuna pääovista vasemmalle lasiovien takana. 
Kokoustilan lasiovessa merkintä Yksityistilaisuus.

Lämpimästi tervetuloa!
Lahden Puutarhaseura ry
Johtokunta


 

Kohti kevättä ja vihreyttä

Lumi on peitonnut puutarhojamme tänä talvena varsin runsasmääräisesti. Pian valo kuitenkin voittaa, aurinko lämmittää, luonto, kasvit ja puutarha herää. Alkaa olla aika istuttaa pidemmän taimikasvatusajan vaativien kasvien siemenet, valita niille valoisa, lämmin paikka ja seurata ihaillen niiden sinnikästä kasvua kohti kesää. Siementen kylvöön ja taimikasvatusaikoihin on hyvä tutustua juuri nyt ja aloittaa taimikasvatus sopivaan aikaan. Mm. Kotipuutarhalehdestä löytyy ohjeita siementen kylvöön ja kylvöaikoihin. Tutustu tästä.

Lahden Puutarhaseura ry kiittää ja toivottaa Rauhallista joulua ja Hyvää Uutta Vuotta!

Retki Malmgårdin kartanon joulumarkkinoille ja Loviisan jouluun

Lähtö Lahdesta 8.12.2018 Marolankadun turistipysäkiltä klo 8.30 ja paluu takaisin Lahteen noin klo 16.30.
Ilmoittautumiset lahdenpuutarhaseurary(at)gmail.com
Tervetuloa mukaan!
To 6.9. sieni-ilta/luento klo 17:45-19:30
Sienitietoutta meille tulee kertomaan Sirkka-Liisa Kuusela Martoista. Hän kertoo meille tavallisimmista ruokasienistä ja sienten tunnistuksen, käytännön ja säilönnän perusperiaatteista. Sieniä saa tuoda myös näytille.

Tilaisuus on Lahden Seudun Diabeetikot ry:n tiloissa (Karjalankatu 16 a 2, Lahti). Sisäänkäynti pihan puolelta D-klubin ovesta. Parkkipaikkoja pihassa ei ole. Autot on jätettävä kadun varteen tai sallittuihin paikkoihin lähistölle.

Tilaisuuteen on vapaa pääsy. Tarjolla kahvia ja pientä purtavaa. Vapaaehtoinen kahvimaksu seuran hyväksi.
Metsäsienet
Ti 18.9. tutustuminen Husulan puutarhaan Paimelaan alkaen klo 18.00
Husulan puutarhalla kasvatetaan salaattia ja yrttejä yli 40 vuoden kokemuksella. Eija Jakobsson kertoo meille puutarhan toiminnasta, tuotteista ja viljelystä. Paikalta saa myös ostaa tuotteita hintaan 1-2 € / tuote käteismaksulla.

Retki tehdään omilla kulkuvälineillä tai kimppakyydein. Ilmoita meille sähköpostilla, jos olet kiinnostunut lähtemään mukaan, mutta olet vailla kyytiä. Puutarhan osoite on Valkeajärventie 54, 17120 Paimela.

Vapaa pääsy, ilmoittautumista ei tarvita.

http://husulanpuutarha.fi/
Hyvinvointi luonnosta ja puutarhasta
Tilaisuus järjestetään Lahden kaupunginkirjaston ja Lahden Puutarhaseuran yhteistyönä pääkirjaston auditoriossa. Tilaisuuteen on vapaa pääsy. Tervetuloa.
Erja Rappe luento